مواد لازم برای تهیه چیپس ذرت ساده
برای تهیه این چیپس به مواد اولیهای که در جدول زیر مشاهده میکنید، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
دانه ذرت | ۱ پیمانه |
آب | ۳/۴ (سهچهارم) پیمانه |
روغن ذرت | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
ادویه دلخواه (پودر فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن و...) |
به مقدار لازم |
طرز تهیه چیپس ذرت ساده
شیوه طبخ مایه چیپس
- سه چهارم فنجان (۱۸۵ میلی لیتر) آب را در یک قابلمه یا دیگ کوچک بجوشانید. آن را روی اجاق گاز با حرارت زیاد قرار دهید تا به کاملا به نقطه جوش برسد. همچنین میتوانید آب را در مایکروویو بجوشانید. دقت کنید این کار باید در کمال دقت و به آرامی صورت بپذیرد تا آب بیش از حد داغ نشود.
- دانههای ذرت را با مخلوطکن به هم بزنید تا یک دست شود.
- آب جوش را درون یک کاسه متوسط بریزید. سپس یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) روغن ذرت یا روغن گیاهی به آن اضافه کنید. در ادامه به آن نمک اضافه کرده و با کمک دست یا قاشق چوبی آنها را مخلوط کنید.
- پوره ذرت را به مواد اضافه کنید و بهم بزنید. در این مرحله میتوانید کمی آرد ذرت نیز به مواد بیفزایید.
- اگر قصد اضافه کردن چاشنیهای دیگری را دارید، هم اکنون زمان این کار است. برای تجربه طعمی ملایم، به اندازه یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه و را امتحان کنید. برای تجربه طعمی تند، یک قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز، یک چهارم قاشق غذاخوری پودر سیر یا پودر پیاز و مقداری آویشن (در صورت تمایل میتوانید آویشن را حذف نمایید) اضافه کنید. با توجه به طعم چیپس ذرت مورد علاقهتان، چاشنیهای مختلف دیگر را نیز میتوانید امتحان کنید.
- مایه چیپس را صاف کنید. انگشتان خود را به کمی آب یا روغن پخت و پز آغشته کنید. سپس مایه چیپس را به شکل مستطیلهایی نازک یا به شکل بیضی با دست یا به وسیله قالب برش بزنید. در هنگام اینکار هر زمان که خمیر به دست شما چسبید، دستان خود را دوباره مرطوب کنید و سپس ادامه دهید.
- چیپسها را در ظرف مورد نظر بریزید و دقت کنید چیپسها بهم نچسبند.
شیوه پخت چیپس
نحوه پخت چیپس ذرت در روغن:
- برای سرخ کردن چیپسها در روغن، حدود ۲/۵ سانتیمتر روغن را در قابلمه یا ماهیتابهای با دیواره بلند بریزید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید.
- دقت کنید که داغ شدن روغن باید تا دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) ادامه پیدا کند.
- برای جلوگیری از شلوغی بیش از حد در ظرف سرخ کردن چیپسها، آنها را در چند نوبت سرخ کنید. سپس چیپسها را به مدت یک الی ۳ دقیقه از یک طرف سرخ کرده و بعد از آن در مدت یک الی ۲ دقیقه از طرف دیگر سرخ کنید. در پایان سرخ شدن، چیپسها باید طلایی رنگ، ترد و در لبهها حلقهای و پیچ خورده به نظر برسند.
- چیپسها را با قاشقی شکاف دار از روغن بیرون آورده و روی لایههای دستمالهای کاغذی تمیزی بریزید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
نحوه پخت چیپس ذرت در فر:
این چیپس اگر در فر پخته بشود سالمتر است. اما اگر میخواهید طعم و شکل چیپس شما همانند چیپسهای فروشگاهها بشود، باید آن را در روغن سرخ کنید. برای تهیه چیپس در فر مراحل زیر را دنبال نمایید.
- برای پخت چیپسها در فر، دمای فر را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) برسانید.
- ظرف حاوی چیپسها را در فر قرار داده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا چیپسها پخته و طلایی شوند. هنگامی که چیپسها کاملا پخته بشوند، به رنگ قهوهای-طلایی درآمده و حالت سفتی پیدا میکنند.
- پس از پخته شدن چیپس، اجازه بدهید که چیپسها در دمای اتاق کمی خنک شوند.
چیپس شما آماده است، نوش جان!
سخن پایانی
چیپس ذرت یکی از محبوبترین خوراکیهایی است که اتفاقا طرز تهیه سادهای دارد و میتوان با اضافه کردن یا کاستن ادویهها طعمهای مختلفی از آن را خلق کرد. شما میتوانید از از این چیپسها برای تهیه میان وعدههایی نظیر چیپس و پنیر و... استفاده کنید.
منبع: ستاره