طرز تهیه “چلو ساده” آبکشی
تهیه “چلو ساده” در کنار انواع خوراک ها و خورش ها غذای شما را تکمیل و مزه غذا را بهتر و پر بار تر می کند.
درست کردن ساده برنج ( برنج آبکش )
چلو ساده آبکشی از جمله دستوراتی می باشد که نیاز به تبهر بالایی ندارد اما جا افتادن آن و جلوگیری از خمیر شدن آن نیازمند رعایت یک سری نکات از یک دستور تهیه اصولی می باشد.
مواد لازم چلو ساده آبکشی :
- برنج : 1 کیلو گرم
- روغن : 150 گرم
- ماست :(در صورت دلخواه برای ته دیگ) نصف لیوان
طرز تهیه چلو ساده آبکشی (برنج آبکش) :
برنج را چند بار بشویید تا آب آن زلال شود.
بعد به مدت چند ساعت در آب و نمک خیس دهید.
سپس قابلمه ای را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
بعد آب برنج را خالی کنید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید تا بجوشد و مغزبرنج نیم پز شود.
هر از گاهی کف برنج را بگیرید.
به برنج در حال جوش ، یک تا دو قاشق روغن داخل برنج در حال جوش بریزید.
اگر دانه برنج را بین دوانگشت فشار دادید و مغز آن سفت و خشک نبود آن را آبکش کنید.
مقداری آب ولرم روی برنج بریزد تا شوری و لیزی آن گرفته شود.
مقداری روغن و آب کف قابلمه بریزید و روی حرات قرار دهید تا داغ شوند.
بعد برنج را داخل قابلمه بریزید.
اطراف برنج را به شکل مخروطی بالا ببرید و حرارت را کم کنید.
روی در قابلمه دم کنی بگذارید تا برنج دم بکشد.اگر به ته دیگ احتیاج نداشتید ، یک ساعت زمان برای دم کشیدن برنج کافیست .
اگر بخواهید از ماست برای ته دیگ استفاده کنید .سه ،چهار قاشق ماست را با مقداری برنج مخلوط کنید و در کف قابلمه بریزید .
نکات تکمیلی در مورد چلو ساده
چلو ساده جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 5دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
چلو ساده را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .
منبع: تلگراف