شلغم از سبزیجات با طبع گرم است که خواص بسیار زیاد و معجزه آسایی دارد. از قدیم شلغم را به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی میشناختند و از آن به خصوص برای درمان سرماخوردگی به روشهای مختلف استفاده
میکردند.
آنتی بیوتیک موجود در شلغم مقاومت بدن را در برابر بیماریهای ویروسی و عفونی بالا میبرد. شلغم ترکیبات میکروبکش و ضدعفونیکنندهای دارد که که موجب التیام علائم زکام و سرماخوردگی میشود و از ابتلا به آنها جلوگیری میکند.
ترکیبات شیمیایی شلغم:
آب 91 گرم
پروتئین 1 گرم
مواد چربی 0/2 گرم
مواد نشاسته ای 6/6 گرم
کلسیم 40 میلی گرم
فسفر 30 میلی گرم
آهن 0/5 میلی گرم
سدیم 50 میلی گرم
پتاسیم 270 میلی گرم
ویتامین ب 1 0/04 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/07 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/6 میلی گرم
ویتامنی ث 40 میلی گرم
خواص بی نظیرشلغم:
شلغم خواص متعددی دارد که از آن جمله میتوان به ضد سرطانی بودن آن اشاره کرد.
آنهایی که غده تیروئیدشان کم ترشح می کند باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم بعلت داتشن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می کند .
شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است.
شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است.
شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است بنابراین زنان باردار وش یدره حتما باید از آن استفاده کنند .
شلغم شب کوری را درمان می کند.
شلغم بعلت داشتن ویتامین B1 علاج کم خونی است.
شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است بنابراین زنان باردار وش یدره حتما باید از آن استفاده کنند.
طرز تهیه :
برای تهیه این معجون کافی است سر یک شلغم بزرگ رابا چاقو جدا کنید.
داخل شلغم را با اسکوپ یا قاشق خالی کنید.
داخل آن حدود ٢ ق غذاخوری عسل بریزید و آن را روی یک لیوان قرار دهید.
یک شب تا صبح شلغم را روی شوفاژ گرم قرار دهید.
صبح روز بعد، آب شلغم و عسل که با هم ترکیب شدهاند را داخل یک لیوان خالی کنید و در روز 2-3 مرتبه از آن میل کنید.
استفاده از روشهای درمان طبیعی و خانگی در بسیاری از موارد نسبت به درمانهای دارویی، طولانیتر اما کمخطر و بیعارضهتر خواهد بود. امیدواریم از این روشهای ساده و مفید نهایت استفاده را برده و در صورت ابتلا به سرماخوردگی، از این درمان .خانگی مفید استفاده کنید.
منبع: طبیب